Maakindustrie oost-NL maakt zich geen zorgen

Nieuws

  • Twitter
  • LinkedIn

Koude acquisitie, warm ontvangst

In mijn zoektocht naar het vinden van waarde toevoegen als technische (startend) ondernemer, heb ik afgelopen jaar diverse ondernemers van maakindustrie uit de achterhoek gevraagd naar hun visie op ondernemerschap en de uitdagingen die zij daarin hebben. Ondanks de drempel die ik had om “koud” contact te leggen werd ik keer op keer zonder problemen uitgenodigd voor een kop koffie en leverde het een openhartig gesprek op.

“Het gaat gewoon lekker”

Korte conclusie van mijn interventie: het gaat gewoon lekker met de mkb-er; allen zijn ze zeer positief gestemd, hebben volle portefeuilles , durven te investeren en willen voor de toekomst het verschil maken. Uiteraard moeten ze hard werken en natuurlijk spelen bij hen ook de bekende problemen als het vinden van technische vakmannen en vrouwen, groeipijn en de opeenstapeling van autoritaire regelgeving. Maar feit blijft overeind dat de ondernemers die ik heb gesproken zich geen zorgen maken.

Open deur?

Om toch even in te gaan op het tekort aan vakmensen bemerk ik wel bij mijn gesprekpartners en uit eigen ervaring, verschillen. Ondanks dat iedereen hart voor hun mensen heeft, zitten er verschillen in de ambiance waarin zij hun werknemers plaatsen. Maar ook  het beleid richting de nieuwe generatie. Waar de één zich totaal niet bezig houd met de impact die zij hebben op haar omgeving is de ander hard bezig met het verduurzamen en zoeken zij de confrontatie met jonge technici.  De nieuwe schoolverlaters is opzoek naar werk dat zingevend is, zo zijn ze immers opgeleid. Schenk aandacht ook aan hun “soft-skills”, geef ze ruimte om te laten zien wat ze kunnen en laat zien dat je om ze geeft. Open deur denk je?! Probeer het eens.

Made In NL geeft een paar mooie tips: www.mt.nl

  • Twitter
  • LinkedIn

 

Need some brains? 

neem contact op

Share This